Page 1 of 1

Backup Handal Untuk MYSQL

PostPosted: September 28th, 2010, 6:16 pm
by siemen
Mungkin klo kita pernah hosting di tanya backup database CMS/Blog kita mungkin jawabnya phpadmin

nah kali ini ane mau share nih ada web base yang free tapi huandal dan lagi soal speed lebih cepat di banding phpadmin jamin deh
bisa juga di install di forum ini om admin coba aja :D
Fiturnya
# Easy installation, easy handling - you don't have to be an expert to backup your databases. MySQLDumper controls nearly every potential error pit automatically without bothering you with technical details.
# Before you start a backup all your parameters are shown again, so you definitely know what you are doing :-)
# Faster backups und restore (compared to older versions of MySQLDumper)
# Send Emails with or without your dumpfile attached / you can set the maximum size of the attachement. If it grows bigger it won't be attached. If you need the sending of backups via E-Mail you can use Multidump and let MySQLDumper split the data into several files. You can define the split size in the configuration and MySQLDumper will mail you each file seperately.
# Send dumpfiles via FTP to up to 3 different server. This is also working using the multipart feature.
# MySQLDumper can read Dumpfiles from other scripts via the integrated parser (for example from phpMyAdmin)
# Security: MySQLDumper can generate a .htaccess-file to protect itself and all of your backup-files
# MySQLDumper can do Multipart-Backups. That means: it can automatically split the dumpfile if it gets bigger than your chosen size. When you want to restore a backup and choose the wrong part - it doesn' matter: MySQLDumper will notice that and will get the correct startfile automatically.
# SQL-Browser: You have access to your MySQL-Tables. You can delete tables, edit or insert data. You can run/ save any SQL-Statement.
# Database-Overview: look at running processes or even stop them
# Very good file-overview: backups of the same database are shown as one entry. Click it to see all of the files.
# Automatic file-deletion: set your own rules to delete old backups. Specify the number of backups you want to hold and let MySQLDumper automatically delete the older ones to save server webspace.
# Perl Cronscript: all features of the PHP-Script are integrated in a Perlscript (crondump.pl) that can be started via a Cronjob. When you are allowed to run Perl on your space you can automatically let MySQLDumper backup your database at defined times automatically on a regular basis. This way you can't forget to do a backup!
# Complete log files: watch the log files and you know what happened.
# Since 2003 MySQLDumper continues to be developed.


MYSQLDUMPER
For Prikitiewnya
Spoiler: show
Image

langsung aja bisa di sedot sesuka hati
http://www.mysqldumper.net

Re: Backup Handal Untuk MYSQL

PostPosted: September 28th, 2010, 9:25 pm
by kokakokbrut
klo mau restore kudu dari mysqldumper lagi ato bisa via phpmyadmin ato liwat mysql yang terkoneksi ke server?

Re: Backup Handal Untuk MYSQL

PostPosted: September 28th, 2010, 10:18 pm
by jaketmerah
Ini untuk backup mysql aja ya? Bisa backup store procedure gak? Soalnya kalau lewat phpmyadmin cuma bisa backup table ama view

Re: Backup Handal Untuk MYSQL

PostPosted: September 28th, 2010, 10:45 pm
by kokakokbrut
jaketmerah wrote:Ini untuk backup mysql aja ya? Bisa backup store procedure gak? Soalnya kalau lewat phpmyadmin cuma bisa backup table ama view

phpmyadmin bisa buat expor import database koq :"> . bukan hanya table gitu.
tapi itu buat phpmyadmin versi terahir :D tapi jarang hosting yg update phpmyadminnya

Re: Backup Handal Untuk MYSQL

PostPosted: September 29th, 2010, 1:49 am
by siemen
kokakokbrut wrote:klo mau restore kudu dari mysqldumper lagi ato bisa via phpmyadmin ato liwat mysql yang terkoneksi ke server?

upto you bro bisa pake msqldumper atau phpmyadmin tapi klao backup besar lebih cepat restore dari dumper

jaketmerah wrote:Ini untuk backup mysql aja ya? Bisa backup store procedure gak? Soalnya kalau lewat phpmyadmin cuma bisa backup table ama view

yes only mysql kan judulnya mysql, maksudnya trigger kalau store procedure bukannya SQL SERVER hanya backup table,view jika mau ama triggernya atau object scheme pake NAVICAT aja ane ada serialnya jika mau


kokakokbrut wrote:phpmyadmin bisa buat expor import database koq :"> . bukan hanya table gitu.
tapi itu buat phpmyadmin versi terahir :D tapi jarang hosting yg update phpmyadminnya


dumper mah bisa kang malahan bisa ngeset auto backup(cronjob) dan setting .htacess untuk protect directory

Re: Backup Handal Untuk MYSQL

PostPosted: September 29th, 2010, 8:09 am
by kokakokbrut
mencoba ah tar review in