(Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

(Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby REC*303 » March 11th, 2010, 2:26 pm

Berhubung saya hobi koleksi antivirus, jadi pengen share dikit2. daripada pakai barang bajakan yang dijadikan ori (sambil ngelirik mas Citra_TZM) so...

AVAST 5 Free Edition wrote:System Requirements
Processor Pentium 3, 128 MB RAM, 100 MB of free hard disk space
Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP/Vista/7 (32/64 bit)

Antivirus and anti-spyware engine

State of the art scanning engine provides reliable protection against viruses, spyware and other forms of malicious software.
Real time anti-rootkit protection

Unique "on access" technology checks all kernel-mode drivers that the operating system is loading for signs of rootkit behavior. This enables even unknown rootkits to be detected and stopped before they can do any damage.
avast! Community IQ

Most samples we process come from sensors deployed throughout the avast! community in the Behavior shield and anti-rootkit modules. This is a unique source of data made possible only thanks to our huge user base. Most of the collected samples are analysed by a number of automated processes and only a small fraction of the samples need to be processed manually by our virus analysts.

Code emulator

When a suspicious executable is encountered (during both on-demand and on-access scanning), avast! is able to emulate the program’s code in an isolated environment. The code emulator is used for two purposes. First, it is used for generic unpacking. Secondly, it is used in the heuristics engine. Technically, this is done using dynamic translation, a method much faster than traditional emulation techniques.

Heuristics engine

Starting with version 5.0, avast! features a new heuristics engine designed to proactively detect malware undetectable with normal definitions. The heuristics engine is able to cover both binary (executable) and script malware.

Potentially unwanted programs detection

New in version 5.0, avast! now detects potentially unwanted programs, such as remote admin tools and commercial key loggers. Custom rules can be set for dealing with these types of programs.

Boot-time scanner

Allows you to scan your computer for infections before the operating system has started and before a virus can be activated (32-bit operating systems only).

Wake-up for scan

Microsoft Windows is woken from sleep or hibernation mode, performs a scheduled scan, then returns back to sleep mode.
Scheduled scanning

Allows users to define the scan time and files to be scanned.

avast! Intelligent Scanner

Can reduce the number of required file scans by up to 80% through a white list of proven safe applications. Files identified as safe are not rescanned unless they change.

Behavior Shield

Monitors activity on your computer using a number of sensors (file system, registry and network based) and reports/blocks any suspicious behavior.
Behavioral Honeypots

avast! sensors identify and monitor suspicious file activity on selected computers, automatically submitting files to the Virus Lab for additional analysis.

File System Shield

Real-time scanning of opened/executed files.

Mail Shield

Scans all incoming/outgoing e-mails for malware. For MS Outlook, a special plug-in is used. Other email clients are protected by a generic POP3/IMAP4/SMTP proxy. New in version 5, the proxy also supports scanning of SSL communication (gmail.com, sympatico.ca, ….)

Web Shield

Scans all visited web pages and checks all files, pages and java scripts downloaded from the internet. Thanks to the Intelligent Stream Scan feature, the Web shield doesn't slow down your web browsing.

P2P Shield

Checks files downloaded using P2P programs. - ABC, Ares, Azureus, BearShare, Bit Torrent, BitComet, BitLord, BitPump, CZDC++, Direct Connect, eDonkey, eMule, iDC++, iMesh, Kazaa, Kceasy, LimeWire, Morpheus, Opera's DC++, Overnet, Qtrax, Shareaza, SoulSeek, StrongDC++, uTorrent, Vuze, WinMX, Winny2, Zultrax.

IM Shield

Checks files downloaded while using instant messaging or “chat” programs. - AIM (AOL Instant Messenger), Gadu-Gadu, gaim/Pidgin, Google Talk, ICQ, IM2 Messenger, Infium, Miranda, mIRC, MSN/Windows Messenger, Odigo, PalTalk Messenger, Psi Jabber Client, QIP, QQ, SIM, Skype, Tlen, Trillian, WengoPhone, XFire, Yahoo! Messenger.

Network Shield

Provides protection against network-based viruses. The module has two main components: a URL blocker, designed to block malicious URLs (as defined by the Virus Lab), and a lightweight intrusion-detection system.

Smart virus definition updates

Incremental updating system minimizes the size of regular update files.

Fast application of updates

New format for the virus definition file speeds up application of updates into avast! 5.0 and reduces demand on CPU/memory, resulting in uninterrupted computer use.
New format for the virus definition file means faster updates and reduces demand on CPU/memory, resulting in uninterrupted computer use.

Silent/Gaming Mode

New Silent/Gaming Mode automatically detects full-screen applications and disables pop-ups and other on-screen notifications without degrading security.

Optimized for latest Intel Core i7 CPUs

Critical sections of the avast! scanning engine code have been optimized to deliver unrivaled performance on the latest Intel chips.

Multi-threaded scanning optimization

avast! runs faster on new multi-core CPUs. A new avast! feature allows the splitting of large individual files between cores, accelerating the scanning process.

Green computing

Reduced demands on the disk drive result in lower energy consumption.

avast! iTrack

Real-time graphic scanning reports.

Graphical user interface

Easy to navigate graphical interface.

Automatic processing

Infected files are processed automatically without requiring user instructions.


Code: Select all
http://www.4shared.com/file/tJk9mPcp/wjehuwehfnrhgirehgi.html


antivirus ini sangat ringan bagi kompi yang mempunyai spek rendahan, so recommended lha... yang penting gratis
Last edited by REC*303 on May 6th, 2010, 1:08 pm, edited 2 times in total.
Image
Image
User avatar
REC*303
Rada Gaul
 
Posts: 342
Joined: November 21st, 2009, 1:00 pm

IObit 360 Security Free Antispyware and Trojan Remover

Postby REC*303 » March 11th, 2010, 2:38 pm

Buat ngelengkapin antivirus bisa pakai ini, yang penting free

[quote=]
Key Benefits

* Work with All Antivirus Products

Everyone needs a qualified antivirus software, and Security 360 will surely be the best mate for your current Antivirus.

* Complete PC Security Care

Anti-malware, anti-spyware, anti-adware, anti-Trojan, anti-bots, and more. Security 360 can assist# your Antivirus to defend any tricky and complex threats.

# Currently, there is no solution that offers a 100% effectiveness rate for detecting virus and malware. You may become a victim of misleading advertising, if you buy such a product under those premises.

* 1-click Solution and Very Easy to Use

Traditional advantages of IObit products. We love simple and automatic styles.

* Very Fast and Light

Thanks to the unique "Dual-Core" anti-malware engine, complicated analysis can be made faster now.

* Finds the Deepest Infections

Using DOG (Digital Original Gene), a novel heuristic malware detection method, Security 360 can find the most complex threats.

* Automatic and Frequent Updates

By the new-generation malware analysis system and our professional database team, Security 360 catches the emerging dangerous malware in the Internet.

* Free for Home/Non-commercial Use

Scan & Remove is free, and real-time protection is free too. You will love this small but powerful free anti-malware genius.[/quote]

Saya udah nyoba sih tapi entah apakah ini ampuh :?:

Code: Select all
http://www.4shared.com/file/238727467/7256008a/is360setup141.html
Image
Image
User avatar
REC*303
Rada Gaul
 
Posts: 342
Joined: November 21st, 2009, 1:00 pm

Windows7 firewall Control

Postby REC*303 » March 12th, 2010, 10:47 am

Dengan menggunakan firewall bawaan microsoft yang terinstall secara default, aplikasi ini memungkinkan kita untuk lebih pro aktif lagi dalam memaksimalkan windows firewall yang biasanya kalem2 ajah :

Download setup :
Code: Select all
http://www.4shared.com/file/238798025/d08e2d39/Windows7FirewallControl-Setup-.html
Image
Image
User avatar
REC*303
Rada Gaul
 
Posts: 342
Joined: November 21st, 2009, 1:00 pm

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby inoetea » March 12th, 2010, 7:00 pm

^ =D> Nais inpoh, Mas. Ada lg? :) NIS 2010 & KIS 2010... ;;)
Image
Image
inoetea
VIP Member
 
Posts: 479
Joined: November 17th, 2009, 12:17 am

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby REC*303 » March 13th, 2010, 12:06 pm

^^ wah, saya cuman nyediain yang gratisan aja mas :D

tapi saya bingung koq file2 yang di upload di 4shared ini suka kehapus sendiri ya? ada apa ya kira2... :-S
Image
Image
User avatar
REC*303
Rada Gaul
 
Posts: 342
Joined: November 21st, 2009, 1:00 pm

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby kokakokbrut » March 13th, 2010, 5:17 pm

klo file exe sih suka ada diskriminasi, klo ga dianggap ada file crack ato virus.

coba direname extensi file nya aja
HIDUP PERSIB
HIDUP VIKING
User avatar
kokakokbrut
VIP Member
 
Posts: 1805
Joined: November 21st, 2009, 3:33 pm
Location: Bandung <-> Ciamis

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby REC*303 » March 13th, 2010, 8:17 pm

^^ oh gitu ya...?! okelah entar saya coba hapus semua untuk kemudian di upload ulang dengan ekstensi rar. sementara link yang ada dihapus dulu
Image
Image
User avatar
REC*303
Rada Gaul
 
Posts: 342
Joined: November 21st, 2009, 1:00 pm

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby Citra_tdz » March 14th, 2010, 3:30 pm

REC*303 wrote:Berhubung saya hobi koleksi antivirus, jadi pengen share dikit2. daripada pakai barang bajakan yang dijadikan ori (sambil ngelirik mas Citra_TZM)


wakiakiakiakiakia... peace deh mas, aku emang suka pake yg bajakan, tp juga mendukung anti-piracy campaign kok mas, jd jngan ditangkap ya... xixixixixi...
btw, nick ku bukan TZM mas, tp citra_tdz... dah 3 hari ga cek forum (tempat ku buka forum beberapa minggu ini lambat bngt, kenapa ya...), ternyata ada yg kangen, hehehehe...

klo Avast aku rekomen bnget deh, pernah install buat temen yg v.4, ga pernah ada masalah tuh, n ringan bangt... sejak keluar yg v.5, aku ganti instalin yg prof edition, so, bajak lagi deh, he.... tp yg free n prof edition ga tau apa bedanya, aku liat sama aja, sama2 bagus n ringan... rekomended deh...

klo firewall windows 7, aku yakin juga bagus, selama ini firewall default windows cukup bagus... tp dah lama aku ga pake, soale antivir yg aku pake dah ada firewall nya...

so, yg free bukan berarti ga bagus, bnyak bnget program free n opensource yg bagus2 n bahkan ada yg lebih baik dari pada yg paid... klo ada yg free n bagus, knapa harus bayar.... (tp kok aku tetep seneng make yg bajakan ya, bahaya nih, rasanya ada prestise tersendiri pake program2 bajakan, wah, aku jd kriminal dong, help....)

peace ya mas Rec....
User avatar
Citra_tdz
Rada Gaul
 
Posts: 108
Joined: January 6th, 2010, 11:31 am
Location: Pontianak

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby Citra_tdz » March 14th, 2010, 4:20 pm

REC*303 wrote:Berhubung saya hobi koleksi antivirus, jadi pengen share dikit2. daripada pakai barang bajakan yang dijadikan ori (sambil ngelirik mas Citra_TZM)


wakiakiakiakiakia... peace deh mas, aku emang suka pake yg bajakan, tp juga mendukung anti-piracy campaign kok mas, jd jngan ditangkap ya... xixixixixi...
btw, nick ku bukan TZM mas, tp citra_tdz... dah 3 hari ga cek forum (tempat ku buka forum beberapa minggu ini lambat bngt, kenapa ya...), ternyata ada yg kangen, hehehehe...

klo Avast aku rekomen bnget deh, pernah install buat temen yg v.4, ga pernah ada masalah tuh, n ringan bangt... sejak keluar yg v.5, aku ganti instalin yg prof edition, so, bajak lagi deh, he.... tp yg free n prof edition ga tau apa bedanya, aku liat sama aja, sama2 bagus n ringan... rekomended deh...

klo firewall windows 7, aku yakin juga bagus, selama ini firewall default windows cukup bagus... tp dah lama aku ga pake, soale antivir yg aku pake dah ada firewall nya...

so, yg free bukan berarti ga bagus, bnyak bnget program free n opensource yg bagus2 n bahkan ada yg lebih baik dari pada yg paid... klo ada yg free n bagus, knapa harus bayar.... (tp kok aku tetep seneng make yg bajakan ya, bahaya nih, rasanya ada prestise tersendiri pake program2 bajakan, wah, aku jd kriminal dong, help....)

peace ya mas Rec....
User avatar
Citra_tdz
Rada Gaul
 
Posts: 108
Joined: January 6th, 2010, 11:31 am
Location: Pontianak

Re: (Share) Aplikasi Gratisan (Antivirus, Spyware, Firewall etc)

Postby kokakokbrut » March 14th, 2010, 7:46 pm

klo AV buat jendela si sayah lebih rekomen ke ansav+clamav
tapi ansav rugi nya susah banget update nya padahal bagus tuh.

AV lokal yg ada plugin clamav apa ya, PCMAV jelek
HIDUP PERSIB
HIDUP VIKING
User avatar
kokakokbrut
VIP Member
 
Posts: 1805
Joined: November 21st, 2009, 3:33 pm
Location: Bandung <-> Ciamis

Next

Return to Windows OS

cron